Rață cu sos de portocale

Ingrediente
►800 g piept de rață
►sare grunjoasă
►piper negru și roșu boabe și măcinat
►3-4 portocale
►20 ml ulei de floarea-soarelui
►50 g unt
►o salată verde
►o linguriță zahăr
►200 ml vin alb sec
1. Se ia pieptul de rață, se curăță și se spală în 2-3 jeturi de apă rece. Se crestează uniform astfel încât să se pătrundă și să dea și un aspect plăcut preparatului. Se unge cu unt pe toată suprafața și se condimentează cu piperul roșu și negru măcinat.
2. Se stropește apoi cu vinul spumos și se perpelește în tigaia unsă cu ulei sau unt. Se lasă 3-4 minute pe fiecare parte și apoi se scot bucățile într-o tavă termorezistentă, care se introduce în cuptorul încălzit în prealabil. Se stropește din când în când cu sosul din tavă ca să nu se usuce.
3. Separat, se curăță portocalele, se feliază și se călesc în untul topit cu zahărul. Se adaugă un praf de sare și se lasă să fiarbă
5-10 minute.
4. După ce s-a rumenit pieptul de rață, se scoate din cuptor și se servește cu sosul de portocale. Se ornează cu salată verde sau cu garnitură de salată verde.

Loading...