Rasol de viţel marinat

Ingrediente:
►4 rasoale de viţel
►2 cepe 
►2 morcovi
►4 roşii în bulion
►200 g ciuperci conservate
►3 linguri ulei
►30 g unt
►2 linguri bulion
►2 linguri făină
►250 ml vin alb
►100 ml supă de vită din concentrat
►O CĂPĂŢÂNĂ USTUROI
►CÂTEVA FIRE PĂTRUNJEL
►SARE  ►PIPER
1. Se pregătesc legumele. Se taie cuburi mărunte atât ceapa, cât şi morcovii. Roşiile se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe.
2. Într-o cratiţă, se încing uleiul şi untul şi se prăjesc bucăţile de rasol pe ambele părţi timp de 5 minute. Apoi se adaugă ceapa şi morcovii, usturoiul puţin strivit şi roşiile.
3. Se presară făina, sarea şi piperul şi se amestecă. Se toarnă vinul, supa şi bulionul desfăcut cu puţină apă. Se acoperă cu capac şi se lasă la foc mic pentru o oră.
4. Se serveşte cald cu pătrunjel deasupra şi mămăligă.

Loading...