Rafila: În noiembrie-decembrie vom avea un alt vârf de infectări. La ce bilanț se va ajunge

in noiembrie decembrie va fi un nou val de infectari

Președintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că România se va mai confrunta cu un nou val de infectări cu coronavirus spre finalul anului, dar speră ca până atunci să fie disponibilă medicamentația necesară.

„Dacă reușim să menținem un comportament reținut, putem ajunge la o relaxare mai rapidă. Îmi pare bine că domnul ministru Tătaru a preluat punctul nostru de vedere legat de evoluția acestui virus, cu vârful în săptămâna după Paște. Este greu să condamni oamenii că vor să își vadă părinții.

(…) Cred că o se depășim numărul de 10.000 de cazuri de îmbolnăviri, cred că 12.000, 14.000 ar fi corect pentru sfârșitul lui aprilie. În noiembrie-decembrie vom avea un alt vârf, sper că până atunci să avem medicația necesară.

Am primit o donație de azitromicină de la compania Sandoz pentru 10.000 de pacienți.
Mai este un antiviral în studiu în Japonia și China și sperăm să ne dea și nouă formula așa îl putem produce', a afirmat Alexandru Rafila într-un interviu pentru Mediafax.

Cel mai bun răspuns în fața virusului rămâne igiena

„A dispărut chestiunea legată de folosirea banilor, nu trebuie să credem că pe orice punem mâna suntem potențial infectați. (…) Se poartă masca când suntem răciți și ne deplasăm. Restul populației poate să poarte o mască în funcție de disponibilitate. Este recomandată cea chirurgicală și a doua una din material de bumbac.

Mi se pare o greșeală să se recomande batiste sau fulare care nu protejează în niciun fel', a subliniat Alexandru Rafila.

România are în prezent un număr de 5.202 cazuri de infectare cu coronavirus, iar numărul deceselor a ajuns la 248.

Vezi și Matematica virusului Covid-19. Ce spun simulările: din 8 aprilie trecem de 5000 de infectați. La finele lui aprilie trecem de 1000 de decese. Când e vârful și când se termină totul

Citește și: