Gustul irezistibil, aromele parfumate și consistența cremoasă provoacă dependență, dar nici beneficiile pe care le aduce înghețata sănătății nu sunt de neglijat. Cu un indice glicemic scăzut, înghețata oferă senzația de sațietate pentru mai mult timp, combate stresul, te relaxează și îți dă o stare de bine.
Dacă gătitul te pasionează, iar deserturile sunt slăbiciunea ta, încearcă câteva rețete delicioase de înghețată de casă, cu ajutorul cărora să le încânți gusturile celor dragi.

Înghețata ușoară cu gust de vară

Vara este anotimpul fructelor de pădure, așa că ar fi păcat să nu le folosești în înghețată. Nu ai nevoie decât de 500 de grame de iaurt cremos și 250 de grame de fructe de pădure. Spală fructele, scurge-le de apă și mărunțește-le în blender. Mixează iaurtul cu pasta de fructe, toarnă amestecul în forme pentru înghețată și pune la congelator. După câteva ore poți savura înghețata de casă împreună cu cei dragi.

Arome clasice

Dacă ai gusturi clasice, încearcă varianta cu ciocolată și vanilie. Ai nevoie de 200g de smântână, o păstaie de vanilie, 2 linguri de cacao, 150g de ciocolată, 3 gălbenușuri de ouă, 75g de zahăr și 250ml de lapte. Pune laptele la fiert și bate gălbenușurile cu semințele de vanilie și puțin zahăr. Adaugă laptele fierbinte și pune amestecul înapoi pe foc până ce începe să se îngroașe. Topește ciocolata și cele două linguri de cacaco, pe care le vei adăuga în amestecul de lapte și ouă. Dă la frigider timp de o oră, apoi bate smântâna cu un tel și încorporează spuma astfel obținută în amestecul ușor întărit. Pune compoziția într-un vas de metal și lasă 4 ore la congelator, amestecând din oră în oră.

Gusturi sofisticate

Pentru înghețata îți trebuie 150 g de zahăr, 350 ml de lapte, 2 linguri de amidon și 400 ml de smântână. Pune zahărul într-o cratiță și caramelizează-l la foc mic, apoi toarnă încet 250 ml de lapte și fierbe până se topește caramelul. Dizolvă amidonul în restul de lapte și toarnă peste caramel. Amestecă continuu și fierbe până când compoziția începe să se îngroașe, iar după ce se răcește adaugă smântâna și omogenizează. Pune la congelator preț de câteva ore și nu uita să mixezi din oră în oră, pentru a sparge acele de gheață.

Credit foto: Shutterstock