Răcitură de porc

►6 picioare porc
►2 urechi
►300 g şorici
►2 cepe medii
►3-4 morcovi
►o rădăcină pătrunjel
►o ţelină mică
►3-4 foi dafin
►ienibahar
►sare
►piper
►o căpăţână usturoi
►mărar
►o legătură pătrunjel

1. Se spală picioarele, şoriciul şi urechile şi se pârlesc bine. Se opăresc, se taie şi se lasă în apă rece o oră, apoi se fierb în apă cu o lingură de sare, piper, ienibahar şi foi de dafin. Se adună spuma când apare.
Se curăţă legumele, se spală şi se taie jumătăţi, apoi se adaugă în oală. Semnul că sunt gata este zeama, care trebuie să fie lipicioasă.
2. Se iau de pe foc şi se scot bucăţile de carne şi legumele. Se taie feliuţe morcovii, se curăţă carnea, se aşază în farfurii şi apoi se strecoară zeama în care au fiert de 5-6 ori. Se curăţă usturoiul şi se pisează. Se presară puţină sare, apoi se pune în zeamă, care se toarnă în boluri.
3. Se dau la rece pentru a se închega. Se servesc pe platou şi se ornează cu mărar şi pătrunjel.

Loading...