PULPE DE PUI CU CEAPĂ

► Ingrediente
► 8 pulpe de pui
►200 g bacon
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►4-5 cepe
►boia dulce
►2 linguri zahăr
►100 ml vin spumant rose
►2 linguri sos de soia
►2-3 linguri ulei de măsline

► Preparare:
1. Se înțeapă pulpele cu vârful unui cuțit, se condimentează cu sare și piper și se stropesc cu vinul spumant și uleiul de măsline. Se dau la cuptor la 160°C. Spre final, se presară boia dulce şi se mai lasă 10 minute, până se rumenesc.
2. Se curăță ceapa, se taie solzișori și se freacă cu sare și sos de soia. Se presară zahăr și se lasă 2-3 minute să-și ia aromele, apoi se caramelizează în tigaie în sucul propriu. Se adaugă baconul tăiat.
3. Pulpele de pui se servesc pe pat de ceapă şi bacon.

Loading...