Pulpe cu legume

Ingrediente:
►4 pulpe de pui
►4-5 căţei usturoi
►6 felii bacon afumat
►100 g unt
►4-5 linguri ulei de floarea-soarelui
►sare
►piper
►o linguriţă boia dulce
►500 g cartofi
►o legătură mărar
►8-10 roşii cherry
►2 dovlecei
►3 gogoşari
►2-3 cepe
1. Se curăţă legumele pentru grill, se spală şi se taie cubuleţe. Se condimentează cu sare, piper, boia şi se stropesc cu puţin ulei. Se lasă câteva minute la rece până se încinge grătarul.
2. Se iau pulpele de pui, se curăţă de pieliţe, se opăresc, se spală şi se aranjează în tava tapetată cu ulei şi feliile de bacon afumat. Se condimentează cu sare, piper, se împănează cu usturoiul, se stropesc cu puţină apă călduţă şi se bagă în cuptorul încins.
3. În acest timp, se curăţă cartofii, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Cartofii fierţi se pun într-un bol, se stropesc cu unt topit şi se pregătesc cu sare şi mărar.
4. Legumele se aşază pe grătar şi se rumenesc pe toate părţile. Se aranjează pe platou împreună cu pulpele şi cartofii natur şi se servesc ornate cu mărar.

Loading...