PULPĂ DE VIŢEL MARINATĂ

► Ingrediente
► 800 g pulpă de viţel
►o lingură miere
►coaja de la o lămâie
►sare
►2-3 frunze salvie
►piper
►o ceapă roşie
►2-3 căţei usturoi
►50 g unt
►3-4 linguri ulei de măsline
►1-2 linguri whisky
►200 g rucola
►zeamă de lămâie
►pătrunjel

► Preparare:
1. Se feliază bucata de pulpă. Se aşază într-un bol şi se condimentează cu sare, piper, salvie, miere, coajă de lămâie, usturoi pisat, solzişori de ceapă roşie, unt, ulei de măsline şi whisky.
2. Se frământă câteva minute, cât să se combine toate ingredientele şi se lasă la marinat aproximativ 2-3 ore.
3. În acest timp, se alege salata de rucola, se spală în câteva jeturi de apă rece, se stropeşte cu ulei şi zeamă de lămâie.
4. Se rumeneşte carnea pe grătar şi se serveşte cu pătrunjel şi salată de rucola.

Loading...