Pulpă de vită la cuptor

Pulpă de vită la cuptor

De când nu ați mai mâncat o friptură de vita? De mult, nu-i așa? Astăzi vă ispitim cu o pulpă de vită la cuptor.

Ingrediente

  • un kg pulpă de vită
  • 4-5 căței usturoi
  • 2 fire cimbru
  • o linguriță cimbru uscat
  • un litru vin alb sec
  • 3 linguri ulei
  • sare

1. Bucata de carne bine curățată de pielițe se acoperă cu apă și se lasă la cuptor pentru o oră.
2. Între timp, usturoiul pisat se amestecă bine cu uleiul, sarea și cimbrul uscat, după care se toarna și vinul.
3. Se scoate vasul de la cuptor se toarnă amestecul de vin și se mai lasă carnea la cuptor pentru o oră.
4. Se verifică nivelul de coacere al cărnii și se aduce la masă cu fire de cimbru și garnitură după gust.

Sursa foto: Shutterstock