Pulpă de porc în sos picant

►500 g pulpă de porc
►6 cartofi
►2 morcovi
►6 căței de usturoi
►20 ml ulei de floarea-soarelui
►2 cepe
►o legătură pătrunjel
►sare
►piper negru, boabe și măcinat
►cimbru măcinat
►boia iute
►300 ml suc de roșii
►100 g alune coapte
►100 ml vin rose
1. Se ia pulpa de porc, se trece printr-un jet de apă rece și se feliază. Cubulețele de carne se pun în cratiță și se călesc în ulei. Se înăbușă la foc mic. Se adaugă apă călduță și se lasă să fiarbă bine. Se condimentează cu sare, piper și cimbru.
2. Între timp, se pregătesc legumele. Se curăță ceapa, usturoiul, morcovii și cartofii. Se spală și se taie solzișori și rondele. Se adaugă în cratiță împreună cu bucățile de carne. Se pun și alunele și apă călduță.
3. După ce au fiert, se adaugă sucul de roșii și boiaua iute. Se mai lasă să fiarbă și, la sfârșit, se toarnă vinul rose. Se  bagă în cuptor și se lasă să scadă.
4. După ce s-a rumenit, se servește cu garnitură de orez și cu salată de varză sau murături. Se ornează cu pătrunjel verde.

Loading...