PULPĂ DE PORC CU PIURE

► Ingrediente
► 800 g pulpă de porc
► 6-8 căţei usturoi
► sare
► piper măcinat
► 2-3 crenguţe rozmarin
► 3-4 linguriţe ulei de măsline
► 250 ml vin alb 
► o linguriţă miere
► 3 linguri pesmet rumenit în unt
► 10 cartofi
► 50 g unt
► 100 ml lapte
► sos de roşii

► Preparare:
1. Într-un bol, se pun vinul, mierea, uleiul, pesmetul rumenit în unt, sare şi piper. Se amestecă şi se toarnă peste pulpa de porc. Se adaugă usturoiul pisat şi se dă la rece.
2. Separat, se curăţă cartofii, se spală şi se fierb.
3. Pe carne se presară rozmarin şi se dă la cuptor.
4. Se scurg cartofii de zeamă, se pasează ca pentru piure şi se amestecă cu untul şi cu laptele. Se sărează, după gust. Se feliază carnea şi se serveşte cu sosul de roşii şi piure, ornată cu rozmarin.

Loading...