Pui umplut cu ciuperci

pui umplut cu ciuperci

Dacă tot pregătim pui atât de des, haideți să facem o rețetă puțin mai specială. Ce spuneți de un pui umplut cu ciuperci? 

Ingrediente pentru pui umplut cu ciuperci:

● un pui de circa 1,5 kg
● 500 g ciuperci albe proaspete

● o ceapă
● 3 felii pâine

● 1/2 legătură pătrunjel
● un ou

● 50 g unt

● 2 căpățâni usturoi
● 3-4 linguri ulei

● sare ● piper

1. Se curăță bine puiul, se spală, se usucă și se presară cu sare și piper.
2. Ceapa se taie mărunt și se pune la călit în ulei, se adaugă 350 g ciuperci tăiate mărunt.
3. Se lasă 20 de minute pe foc, se adaugă apoi miez de pâine înmuiat în apă, oul, pătrunjelul tocat mărunt, sare și piper.
4. Se umple cavitatea puiului, se coase, se unge cu unt și se dă la cuptor pentru o oră, alături de restul de ciuperci și de căpățânile de usturoi tăiate pe jumătate. După ce s-a rumenit frumos se scoate și se servește.