Pui la rotisor

►un pui
►100 g unt
►sare
►piper măcinat
►cimbru uscat și măcinat
►o căpățână usturoi
►150 ml apă
Pentru garnitură:
►500 g cartofi
►300 g roșii cherry
►1-2 legături pătrunjel
1. Se spală bine puiul, se curăță de pielițe și se scurge pe un prosop absorbant. Separat, se prepară sosul din unt topit, usturoi pisat, sare, piper și cimbru măcinat.
2. Se amestecă bine și se toarnă în tavă, peste pui. Se unge și pe
interior și pe exterior şi se aranjează puiul pe o sticlă de bere plină cu apă. Se introduce în cuptorul încins și se stropește cu sosul din tavă, de câte ori este nevoie.
3. Între timp, se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe. Se aranjează în tavă de jur împrejurul puiului și se coc în sosul aromat cu cimbru și usturoi.
4. După ce s-a rumenit puiul, se scoate sticla și se aranjează pe un platou. Puiul se servește cu garnitura de cartofi și se ornează cu roșii și pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.

Loading...