Pui la cuptor cu usturoi

pui-la-cuptor-cu-usturoi

Când vorbesc de rețeta asta de pui la cuptor cu usturoi îmi plouă în gură. Chiar dacă nu este o rețetă pretențioasă nimeni nu se va ridica de la masă cu burta goală și dezamăgit! 

Ingrediente:

un pui de 1,5 kg
2 linguri sos picant de roșii
2 linguri unt
2 lingurițe boia
2 lingurițe pudră de muștar
1/2 linguriță praf de usturoi
1/2 linguriță ceapă deshidratată
sare
piper

Pentru servit:

mujdei de usturoi

1. Puiul se presară cu sare la interior și exterior și se lasă o noapte la frigider, sub o peliculă de folie alimentară transparentă.
2. A doua zi, untul se amestecă cu sosul picant, se ridică pielea de pe piept și pulpe și se repartizează pasta.
3. Se așază puiul în tava de cuptor și se presară cu amestec de boia, pudră de muștar, praf de usturoi, ceapa deshidratată și piper.
4. Se lasă la cuptor aproximativ 75 de minute, întorcând puiul periodic și stropindu-l cu sosul care se formează în tavă. Se servește cu mujdei de usturoi.

Iată cea mai simplă rețetă de pulpe de pui cu cartofi la cuptor!

Sursa foto:Shutterstock