Ingrediente:

  • un piept de pui
  • 100 g bacon afumat
  • un kg cartofi
  • 2 cepe
  • un ou
  • 2 căței usturoi
  • o legătură pătrunjel
  • 80 g unt
  • 10 g unt, pentru tavă
  • 40 g cașcaval ras
  • un praf nucșoară
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1. Cartofii curățați se pun la fiert în apă cu sare pentru 20 de minute.
    2. Apoi, se fac piure cu jumătate din cele 80 g unt, nucșoară, sare și piper.
    3. Într-o tigaie cu cele 40 g unt rămas, topit în ulei, se călește întâi carnea de pui tocată, se scoate și se pun baconul, ceapa și usturoiul. Se lasă 10 minute și apoi se amestecă bine cu carnea de pui. Se adaugă oul
    și patrunjelul și se verifică de sare, piper, nucșoară.
    4. Se unge un vas cu unt, se pune jumătate din cantitatea de piure, se așază carnea și se acoperă cu restul de piure. Se presară cu cașcaval ras și se dă la cuptor 40 de minute.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise