PUI CU SOTÉ DE CIUPERCI

► Ingrediente
► 500 g ciuperci
► 8 pulpe de pui
► o legătură ceapă
► o legătură pătrunjel
► 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
► 125 g unt
► sare
► piper
► 300 g orez
► cimbru uscat și măcinat

► Preparare:
1. Se condimentează puiul cu sare, piper și cimbru și se lasă la rece 5-10 minute. Între timp, se curăță ciupercile, se spală bine și se taie feliuțe.
2. Se curăță ceapa, se toacă mărunt și se călește în unt și ulei. După ce a devenit transparentă, se adaugă copanele de pui și ciupercile. Se toarnă apă, din când în când, şi se pune pătrunjelul, la final.
3. Separat, se alege orezul, se spală și se pune să fiarbă cu o lingură de unt, sare și puțin piper. După ce s-a făcut soteul, se servește cu pilaf.

Loading...