Pui cu sos de smântână

Pui cu sos de smântână

Voi în ce fel mai preparați pieptul de pui? Mi-am dat seama că nu am mai făcut de mult un pui cu sos de smântână așa că deja sunt la bucătărie și am încins tigaia!

Ingrediente

  • un piept pui
  • 500 ml vin alb sec
  • 200 ml smântână gătit
  • unt cât o nucă
  • o legătură mărar
  • sare
  • piper

1. Carnea se spală cu apă rece, api se șterge cu un prosop absorbant de bucătărie. Se taie cuburi mai mari și se pune la călit în unt topit.
2. După ce și-a schimbat culoarea, se toarnă vinul și se mai lasă la fiert aproximativ 25 de minute.
3. Se toarnă apoi și smântâna, se potrivește de sare și piper și se mai lasă pe foc timp de aproximativ 5 minute.
4. Se trage vasul de pe foc, se pune mărarul, se amestecă și se aduce la masă cu garnitura dorită.

Sursa foto:Shutterstock