Pui cu smântână

pui-cu-smantana

Când fac acest pui cu smântână pun repede pe foc și un ceaun în care să fac o mămăligă! Nu exită prietenie mai trainică decât cea dintre un pui scăldat în smântână și o mămăligă rotundă și galbenă! 

Ingrediente pentru pui cu smântână:

● 4-6 ciocănele de pui
● 10 ciuperci mici

● o ceapă
● 300 ml smântână de gătit
● 50 ml ulei

● câteva fire pătrunjel
● sare

● piper

1. În ulei încins se rumenește carnea de pui pe toate părțile și se scoate.
2. În același ulei se pune la călit ceapa curățată și tăiată, se presară cu sare și, când s-a înmuiat, se adaugă ciupercile tăiate mărunt.
3. Se lasă 5 minute, se pune carnea, se acoperă cu apă și se lasă la fiert 30 de minute.
4. Se toarnă smântâna, se potrivește gustul de sare și piper și se mai lasă 5 minute pe foc. Se servește cu pătrunjel.

Sursa foto:Shutterstock