Pui cu legume și năut

Pui cu legume și năut

Din categoria rețetelor simple pe bază de carne de pui, astăzi vă aducem la masă un pui cu legume și năut! Combinație interesantă și gust desăvârșit.

Ingrediente/h2>

  • un piept de pui
  • 200 g năut
  • o vânătă
  • un dovlecel
  • 5-6 roșii mici
  • 100 g unt
  • 150 ml supă/vin/apă
  • câteva fire pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 1. Cu o seară înainte de prepare, se pune năutul la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurge și se fierbe 10 minute.
    2. Între timp, se porționează pieptul de pui. În unt topit, se rumenește puțin carnea de pui, pe ambele părți și se scoate după ce și-a schimbat culoarea.
    3. Vânăta și dovlecelul se taie cuburi și se pun în vasul de cuptor împreună cu năutul bine scurs și carnea de pui.
    4. Se presară sare și piper, se toarnă vinul, apa sau supa și roșiile și se dă la cuptor. Se servește cu pătrunjel deasupra.

    Sursa foto:Shutterstock