Pui cu legume şi bulgur

Ingrediente:
►o ţelină mare
►3-4 morcovi
►un fruct mango
►2 ardei galbeni
►4 pulpe de pui
►100 g bulgur
►4 linguri ulei de măsline
►o linguriţă cardamom
►chimen
►sare
►piper
►boia dulce
►pătrunjel pentru ornat

1. Se opăresc pulpele de pui, se curăţă bine şi apoi se lasă să se scurgă pe şervet absorbant. Se înţeapă cu o scobitoare şi se ung cu ulei.
2. Separat, într-un bol, se pune bulgurul, se presară boia dulce, sare şi piper şi se toarnă apă sau supă de pui.
3. Se condimentează pulpele de pui cu cardamom, chimen, boia şi sare. Se pun în oală şi se acoperă cu capacul. Se lasă să se înăbuşe în sucul propriu şi, în acest timp, se curăţă legumele şi mango. Se spală şi se taie cubuleţe. Se aşază peste pulpele de pui şi se lasă şi ele la înăbuşit. Cu 10 minute înainte, se adaugă bulgurul şi se servesc ornate cu frunze de pătrunjel.

Loading...