Pui cu dovleac

Pui cu dovleac

Nu sunt un mare fan al dovleacului dar rețeta asta de pui cu dovleac chiar îmi place!

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui
  • 400 g miez de dovleac
  • un ardei gras
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri ulei
  • un praf nucșoară
  • sare
  • piper
  • 1. Într-o tigaie cu ulei, se pune la călit dovleacul tăiat cuburi mari. După ce s-a rumenit, se scoate din tigaie.
    2. În aceași tigaie se rumenește carnea de pui și apoi se adaugă ceapa, ardeiul și usturoiul. Se amestecă pentru a evita arderea. Se toarnă vinul și se lasă să se evapore.
    3. Se pun apui carnea de pui, ceapa, ardeiul și dovleacul într-o formă de cuptor și se presară sare, piper și nucșoară.
    4. Se lasă la cuptor pentru o oră, amestecând în mâncare din când în când.

    Sursa foto:Shutterstock