Pui cu cartofi și lămâie

Pui cu cartofi și lămâie

Toată lumea iubește copanelele de pui, nu-i așa? Ce părere aveți despre rețeta noastră cu pui, de astăzi? Pui cu cartofi și lămâie, la tigaie! Ieftin, repede si bun!

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui
  • o lamâie
  • 4 cartofi fierți
  • o crenguță rozmarin
  • 100 g unt ,o capățână usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

1. Carnea curățată și spălată se pune la
rumenit în 50 g unt și 2 linguri de ulei. Se
pune usturoiul necurățat, dar tăiată capățâna
în două.
1. Se întorc pulpele și, după ce încep să se
rumenească, se adaugă cartofii tăiați felii pe
lung, restul de unt și restul de ulei.
3. Se adaugă jumătate de lămâie tăiată felii,
cealaltă jumătate se stoarce de suc și se
pune și acesta.
4. Se presară sare și piper, se desfac ace de
rozmarin și se pun tocate, se scutură tigaia și
se mai lasă 10 minute pe foc. Se servește puiul cu cartofi și lămaie cald.
Credit foto:Shutterstock