Pui cu ardei

Pui cu ardei

Rețeta asta de pui cu ardei poate fi gătită în orice perioadă a anului, dar, nu știu de ce, eu o asociez cu anotimpul toamna. Oricum, este delicioasă mâncărica asta de pui cu ardei!

Ingrediente:

  • un pui de 1,5 kg
  • 2 cepe
  • 4 ardei de culori diferite
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 roşii foarte bine coapte
  • verdeaţă, după gust
  • sare
  • piper
  • 1. În ulei se pune puiul porţionat să se rumenească pe toate părţile.
    2. Se scoate şi se pune ceapa, se presară cu sare şi se lasă să se înmoaie.
    3. Se adaugă ardeii tăiaţi, se lasă şi ei aproximativ 5 minute şi se adaugă din nou carnea de pui.
    4. Se toarnă aproximativ 200 ml apă şi se lasă la fiert cu capac, 30 de minute. Se pun roşiile fără pieliţe şi se mai lasă 10 minute la fiert. Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se aduce la masă cu verdeaţă, după gust.

    Sursa foto: Shutterstock