Ingrediente:

  • 12 aripioare de pui sau 10 ciocănele
  • sare
  • Pentru marinată:

  • 500 ml lapte bătut
  • 4 căței usturoi
  • 1/2 ceapă
  • 2-3 linguri sos picant
  • Pentru prajit:

  • o lingură zahăr
  • o lingură sare
  • 375 g făină
  • o lingură pudră de ceapă
  • o lingură pudră de usturoi
  • 100 g fulgi de porumb
  • 3 ouă
  • 60 ml sos picant
  • 60 ml apă
  • ulei pentru prăjit
  • 1. Se amestecă laptele bătut cu usturoiul, ceapa tăiată, sosul picant și sare și se ung bucățile de pui.
    Se lasă la rece trei ore.
    2. Se amestecă zahărul, sarea, praful de ceapă și de usturoi și se presară carnea de pui ștearsă de marinată.
    3. Făina și fulgii de porumb mărunțiți se amestecă, ouăle se bat cu apa, sosul picant și praful de usturoi.
    4. Bucățile de pui se trec prin făină, apoi prin ouă, iar prin făină și se pun la prăjit în ulei.

    Sursa foto:Shutterstock