Ingrediente:

● un pui grill de 1,5 kg
● 40 g unt pentru interiorul puiului + 20 g unt pentru coacere
● o felie groasă de lămâie
● o lingură sare grunjoasă
● 2 căței usturoi plus o căpățână

● o crenguță cimbru
● rozmarin ● ulei ● sare
● piper ● boia

1. Puiul se sărează și se piperează la interior, se unge cu 40 g unt, se pune lămâia, 2 căței de usturoi, cimbru și rozmarin.
2. Exteriorul se unge cu amestec de 20 g unt și o lingură ulei și se freacă apoi cu amestec de sare grunjoasă, piper și boia.
3. Într-o tavă de cuptor unsă cu o lingură de ulei se așază puiul pe un copan. Se lasă 15minute. Se întoarce pe cealaltă
pulpă, se lasă alte 15 minute.
4. Se întoarce pe spate, se pune un pahar cu apă, dacă puiul nu a lăsat zeamă și se adaugă usturoiul din căpățână,
curățat. Se lasă la cuptor încă 40 de minute.

Sursa foto:Shutetrstock