(Publicitate) Cum influențează patul relația de cuplu

(Publicitate)  Cum influențează patul relația de cuplu

O saltea dublă poate fi cheia succesului pentru relațiile de durată. Bine, sunt și alte aspecte de luat în seamă. Însă, când vine vorba despre ce se întâmplă „la așternut”, dormitorul bine amenajat, o saltea dublă și înțelegerea partenerului fac minuni.

Se spune că înaintarea în vârstă ar fi de vină. Dar ce te faci când pofta de amor dispare la tinerețe? Înainte de toate, trebuie să-ți faci curaj să fii sinceră cu tine, cu voi. Și, dacă este cazul, chiar cu medicul. Dar, până să ajungi la specialist, ai putea să verifici cauzele pentru care viața de cuplu nu mai e ce-a fost. Căci, deh, să nu-ți dorești e una. Dar să nu mai ai chef, după ce, o bună bucată de vreme ți-a făcut chiar plăcere, e grav.

De ce nu mai ai chef

Acum, aș vrea să facem distincția între lipsa satisfacției sexuale și dorința de a face amor. Așa-numitele disfuncții sexuale erau, până mai ieri, caracteristice bărbaților. Iată că, în zilele noastre, și reprezentantele sexului frumos au de suferit. Fie că vorbim despre lipsa apetitului, fie de nivelul excitației, de orgasm sau de dureri în timpul actului sexual. 

Și, ca să te consolezi, află că aproape jumătate dintre femei se confruntă, la un moment dat, cu așa ceva, indiferent de vârstă. Numai că noi facem referire acum la ceea ce înseamnă scăderea sau chiar absența libidoului. Ca și la bărbați, de cele mai multe ori, cauzele care duc la asta sunt legate mai mult psihologice: complexe de inferioritate, încredere în sine scăzută, relații conjugale tensionate, probleme cotidiene, stres. 

Tot aici se încadrează și condițiile inadecvate de somn. Spre exemplu, se ajunge la separare din cauza sforăitului. Sau pentru că celălalt se agită prea mult în somn. Sau pentru că unuia îi e prea frig, celuilalt prea cald. Sau pilota e disputată constant pe timpul nopții. Iar dormitul separat e un prim pas către răcirea relației. Când scăderea sau absența dorinței se produce indiferent de partener și de situație, cu siguranță este vorba despre o problemă de sănătate. Fie depresie sau boli cronice, fie excesul de alcool, medicamente ori droguri.

 Cine-i vinovat?

Aceasta este întrebarea pe care și-o adresează cu toții în astfel de situații. Or, e cea mai greșită abordare. Nu e nimeni vinovat. Despre dorința sexuală se știe că este o emoție pozitivă, care ia naștere la nivelul creierului. Și este stimulată de semnalele primite de la partener. Însă echilibrul organismului în general joacă un rol crucial. Orice boală poate cauza o lipsă de apetit, fie el alimentar, social sau sexual. 

Și dereglările hormonale acționează la fel. În plus, cu toții trecem, la un moment dat, prin perioade stresante, în care ne manifestăm dezinteresul față de sex. Iar dacă în viața de cuplu există tensiuni sau s-a instalat rutina, sentimentul e absolut firesc. Și mai intervin în diminuarea dorinței sexuale și anumite complexe de inferioritate legate de aspectul fizic, de rănile lăsate de un partener care a înșelat, rușinea.

Cum ajută o saltea dublă

După ce s-au eliminat toate cauzele de natură medicală, amenajarea unui ambient îmbietor e un pas important. Trebuie să țineți cont de plăcerile și nevoile amândurora. Un pat confortabil este cheia succesului. Nu vă descurcați cu o singură pilotă sau pătură? Folosiți câte una pentru fiecare, în funcție de preferințe. Este unul dintre voi mai agitat în somn? Investiți într-o saltea dublă cu sistem Dual Core. Acest sistem permite alegerea unei senzații moi sau tari prin simpla inversare a unei jumătăți. Și saltelele din spumă cu memorie sunt folositoare în astfel de situații.