(Publicitate) Cum oferi un cadou? 7 reguli și greșeli pe care să le știi

(Publicitate) Cum oferi un cadou? 7 reguli și greșeli pe care să le știi

Indiferent de ocazie, cadourile reprezintă unele dintre cele mai utilizate metode pentru a ne arăta respectul, recunoștința sau afecțiunea față de o persoană. Cu toate acestea, indiferent dacă oferi cadou flori sau simple felicitări, există o serie întreagă de greșeli care trebuie evitate, însoțite de reguli pe care trebuie să le cunoști. Află, din rândurile de mai jos, cum poți oferi un cadou, astfel încât să creezi o impresie cât mai bună și să fii apreciat de persoana căreia i-l dăruiești!

Nu dărui produse cosmetice unei femei, dacă nu o cunoști foarte bine

Deși îți este cunoscut faptul că femeile iubesc produsele cosmetice sau de îngrijire personală, acestea sunt cadouri care se pot înscrie, de la bun început, pe lista neagră. Astfel, evită să dăruiești seturi de produse cosmetice unei femei pe care nu o cunoști suficient, întrucât aceste produse pot ajunge să fie la rândul lor, dăruite. În cazul în care nu îi cunoști preferințele în legătură cu produsele cosmetice, este indicat să o întrebi, în mod direct, ceea ce își dorește.

Îndepărtează întotdeauna prețurile de pe cadouri, cu excepția cărților

Atunci când vrei să faci un cadou, verifică dacă prețul produsului a fost îndepărtat, pentru a nu stânjeni persoana căreia i-l dăruiești. Specialiștii spun că singura excepție de la această regulă este reprezentată de cărți, care pot fi oferite neambalate, chiar și cu prețul pe ele, explicația fiind că valoarea cărților nu constă în prețul lor, ci în conținutul acestora. Astfel, o carte cadou, pe care a fost uitat intenționat prețul, nu reprezintă un gest jignitor, ci dimpotrivă.

Nu oferi cadou obiecte uzate sau pe care nu le mai folosești

Atunci când îți dorești să faci un cadou unei persoane apropiate sau unei simple cunoștințe, evită achiziționarea unor obiecte voluminoase, crezând că vei crea o impresie bună, prin simplul fapt că oferi un cadou de dimensiuni mari. Există riscul ca persoana care primește un astfel de cadou să nu aibă nici unde să îl așeze. Mai mult, nu este recomandat să faci cadou obiecte uzate din casă, pe care nu le mai folosești sau care nu îți mai plac. Chiar dacă ești discret în alegerea unor obiecte din casă, acesta poate fi considerat un gest inadecvat sau chiar jignitor.

Nu oferi flori artificiale, indiferent de aspectul lor

Chiar dacă florile au devenit extrem de populare atunci când te gândești la un cadou sincer, de multe ori, manifestarea unei intenții bune ne poate duce în zona ridicolului. Astfel, nu trebuie să oferi niciodată flori artificiale, indiferent de aspectul plăcut al unui buchet pe care îl găsești într-un magazin, deoarece este considerat un gest de prost gust. În plus, atunci când oferi flori naturale, acestea nu trebuie să mai fie în ambalajul în care le-ai cumpărat, fiind dăruite întotdeauna cu cozile în jos.

Nu oferi cadou păsări sau animale de companie

Deși pare un gest minunat, nu lua în calcul varianta de a oferi cadou animale de companie sau păsări. Poți recurge la un astfel de gest doar în momentul în care ești sigur de faptul că persoana din viața ta abia așteaptă să primească în familie un tovarăș necuvântător, după ce ai întrebat-o în prealabil. În caz contrar, orice animal de companie reprezintă o responsabilitate uriașă și o schimbare a modului de viață, pe care oamenii nu sunt întotdeauna dornici să le accepte.

Evită să faci cadou obiecte vestimentare persoanelor care nu îți sunt apropiate

Chiar dacă îți este la îndemână să cumperi câteva haine și să le faci cadou, acest gest nu este unul politicos, decât dacă persoanele îți sunt apropiate. În caz contrar, riști să greșești mărimea sau materialul preferat, având în vedere faptul că nu cunoști suficient preferințele cuiva în ceea ce privește stilul vestimentar. Totodată, nu se recomandă nici cumpărarea unui parfum, indiferent de preț, atâta timp cât nu ești convins de mărcile sau aromele preferate ale unei persoane.

Atunci când faci cadou obiecte valoroase, este posibil ca destinatarul să fie stânjenit

Pentru a evita momentele inconfortabile, evită să faci cadouri cu valoare materială mare. În cazul în care persoana care le primește are o situație materială mai bună decât tine, vei crea impresia că te-ai străduit prea mult. Atunci când destinatarul nu se bucură de o poziție socială favorabilă, un cadou valoros din punct de vedere material nu va fi perceput ca un gest de politețe, ci îl va face să se simtă stânjenit.

Acestea sunt doar câteva dintre greșelile și regulile care țin de politețe, atunci când oferi un cadou unei persoane. Cu siguranță, regula cu care nu ai cum să dai greș niciodată este aceea de a oferi un cadou cu drag, din suflet.