Ingrediente:

Pentru aluat:

● 500 g făină

● 15 g drojdie proaspătă sau 2 lingurițe drojdie uscată
● 100 ml lapte

● 70 g zahăr

● 4 ouă
● 120 g unt

● 10 g sare

Pentru umplutură:

● 300 g brânză de vaci
● 2 gălbenușuri

● 100 g zahăr

● 8-10 prune

1. Se amestecă făina cu sarea, zahărul și drojdia desfăcută în lapte.
2. Apoi se adaugă ouăle, se frământă 10 minute, se adaugă untul topit și se continuă frământarea până ce aluatul se
desprinde de marginile vasului. Se lasă la crescut o oră.
3. Aluatul se lucrează apoi pe masă, se oprește o cantitate de mărimea unei mingi de tenis, iar restul se împarte în două. Se întind două foi.
4. Se așază o foaie în forma de copt unsă, se pune brânza de vaci amestecată cu gălbenușurile și zahărul, și peste aceasta se pun felii de prune. Se acoperă cu a doua foaie de aluat peste care se răzuie aluatul oprit. Se coace 35-40 de minute.1113