PRO TV și Ovidiu Anton își unesc forțele pentru a aduce Eurovision 2016 în România

PRO TV și Ovidiu Anton își unesc forțele pentru a aduce Eurovision 2016 în România

Mai există o speranță ca România, reprezentată de Ovidiu Anton, să participe la concursul Eurovision 2016, care va avea loc în Suedia, la Stockholm.

 

În contextul evenimentelor recente legate de participarea României la Eurovision 2016, PRO TV și Ovidiu Anton trimit o scrisoare deschisă către EBU, European Broadcasting Union, în care îi invită să își reconsidere decizia și să caute alături de noi soluțiile pentru participarea lui Ovidiu Anton la concursul din Stockholm și pentru a le aduce românilor Eurovision, la PRO TV.

Respectăm decizia recentă luată de EBU în ceea ce privește acest subiect. Însă, credem că măsurile luate au un impact negativ asupra participantului, telespectatorilor și României. Ovidiu și echipa lui au investit multă energie și timp pentru a se pregăti pentru acest eveniment, având susținerea juriului și a românilor care l-au votat. Este nedrept să fie retras din competiție în acest stadiu avansat, cu doar două săptămâni înainte de semifinale. Eurovision este perceput ca un eveniment important la nivel național, iar telespectatorii români nu ar trebui privați de oportunitatea de a-l vedea. Astfel, excluderea lui Ovidiu este o pedeapsă acordată întregii țări, nu unei televiziuni. Europa trebuie să fie unită, iar această competiție este exemplul perfect. ', a declarat Aleksandras Cesnavicius, CEO PRO TV.

„În ultimii 6 ani am participat constant la Selecția Națională Eurovision cu dorința de a câștiga și de a merge mai departe în finala internațională, așa încât sunt mai pregătit ca oricând să urc pe scena concursului. Am muncit mult în toți acești ani și mai ales în ultima perioadă, punând la punct un show cât mai bun pentru Stockholm. Vreau să le mulțumesc încă o dată românilor pentru încrederea cu care m-au investit prin voturile lor, îmi doresc mult de tot să am ocazia să le pot demonstra că au avut dreptate. Le mulțumesc din suflet și miilor de oameni care m-au susținut în ultimele zile cu mesaje și petiții online, înseamnă enorm pentru mine. Nu în ultimul rând, doresc să mulțumesc PRO TV pentru această inițiativă generoasă.', a declarat Ovidiu Anton, câștigătorul selecției naționale Eurovision 2016.

„În calitatea noastră de post comercial de televiziune, ne dorim să colaborăm cu EBU pentru a susține participarea lui Ovidiu în concurs și difuzarea evenimentului în România. Îi invităm pe organizatorii Eurovision să-și reconsidere poziția față de concurent și să lansăm un dialog constructiv pentru a găsi soluțiile pentru participarea lui Ovidiu și difuzarea anul acesta în parteneriat cu noi a evenimentului. ', a continuat Aleksandras Cesnavicius, CEO PRO TV.

A fost lansată și o petiție online

PRO TV consideră că unul dintre obiectivele strategice EBU este de a pune membrii la baza activității lor, fiind uniți de principii precum solidaritatea și ambiția de a servi unui scop comun pentru societate, de aceea credem cu tărie că împreună putem găsi o soluție în această situație.
De asemenea, a fost lansată o petiție online (petitie.protv.ro) prin care oamenii sunt rugați să își exprime solidaritatea față de Ovidiu și să îl sprijine în parcursul către Eurovision 2016.

Credit foto: Pro TV