Prințul Harry chiar e un exemplu! A făcut un gest rar, pe care nu mulți l-ar face

printul Harry a imbratisat un barbat infectat cu HIV

Deși au trecut ani de când lumea a aflat despre HIV și SIDA, mulți sunt încă reticenți când vine vorba de a intra în contact cu o persoană diagnosticată cu virusul imunodeficienței umane. Și chiar dacă se bat cu pumnii în piept că nu e adevărat, dacă vine momentul să dea mâna cu cineva diagnosticat cu HIV sau să îmbrățișeze o astfel de persoană, atitudinea multora se schimbă radical, curajul dispărând instantaneu.

Nu e și cazul prințului Harry, care a demonstrat că e informat, empatic, deloc ignorat și nici ipocrit. La un eveniment de conștientizare a importanței testării HIV, vineri, ducele de Sussex l-a îmbrățișat cu căldură pe  jucătorul de rugby Gareth Thomas, care a anunțat public recent că a fost diagnosticat cu HIV.

În schimb, prițul a primit un tricou de rugby în miniatură, pentru fiul său și al lui Meghan Markle, Archie.

Sportivul Gareth Thomas, primul din Marea Britanie care a recunoscut că e seropozitiv, a făcut public anunțul acum câteva săptămâni, recunoscând că, la aflarea veștii, s-a prăbușit în brațele medicului său. N-a durat mult să apară gândurile sinucigașe – ăși imagina deja cum s-ar arunca în gol, cu mașina, de pe un deal.

Sportivul a mărturisit că și-a făcut testul fără să se aștepte ca rezultatul să fie altfel ca de obicei. Era doar o rutină. Numai că, de această dată, i-a schimbat viața.

Primul său gând a fost că va muri, iar prima sa întrebare pentru medic a fost 'cât mai am de trăit?'.

Vezi și Dezvăluire şoc: Prinţul Harry recunoaşte că el şi William sunt pe drumuri diferite. Zvonurile sunt adevărate!

Citește și: