Prințul George va împlini cinci ani. Casa regală marchează acest eveniment cu un cadou special pentru micuț

Prințul George va împlini cinci ani. Casa regală marchează acest eveniment cu un cadou special pentru micuț

Prințul George va împlini cinci ani, duminică, iar această zi va fi una specială pentru familia regală britanică, care i-a pregătit viitorului rege al Marii Britanii o mulțime de surpriză.  

 

Casa regală britanică a anunțat că va emite special pentru ziua micului prinț, o serie specială de monede, care vor avea valoarea nominală de 5 lire sterline. Piesele comemorative vor avea pe ele anul 2018 și o prezentare a legendei Sfântul Gheorghe și a Dragonului, pe care îl ucide. Acestea vin într-un pachet special, intitulat „Progresul unui prinț'.

Fanii familiei regale pot cumpăra aceste monede depe site-ul Royal Mint pentru prețul de 13 lire. Cei care vor însă varianta din argint, o pot cumpăra pentru 82.50 lire sterline. Mai mult, de pe site se poate achiziționa pentru 500 de lire sterline și varianta din aur a monedei, care a fost emisă doar în ediție limitată, de doar 750 de bucăți.

Citește și: Cine este soția lui Dan Capatos, femeia care de 18 ani îi stă alături. Relație de telenovelă

Prințul George va împlini  duminică 5 ani

Sfântul Gheorghe reprezintă o figură familiară pentru monedele britanice, întrucât a fost imprimat pentru prima dată pe o monedă din aur emisă în timpul domniei regelui Henry al VIII-lea.Imaginea clasică a sfântului Gheorghe şi a dragonului, creată de Benedetto Pistrucci în 1817, a apărut pe monedele emise de aproape fiecare suveran britanic începând cu regele George al III-lea.

Primul fiul al lui Kate și al prințului William a venit pe lume pe 22 iulie, 2013, iar ducesa de Cambridge îi pregătește o petrecere de neuitat. Naşterea prinţului George, botezul său, cât și prima și a doua aniversare au fost marcate prin serii comemorative de monede.

Citește și: Cea mai frumoasă imagine de la botezul prințului Louis! Detaliul observat de cei care au privit cu atenție fotografia. Iată povestea din spatele ei

Petrecere de 100.000 $ de ziua micului prinț George

Potrivit revistei ' Life&Style', „Kate organizează o petrecere de proporții, în grădina Palatului Kensington, care va costa 100.000 de dolari.

„Ducesa de Cambridge nu-și răsfață copiii întotdeauna în acest fel, însă vrea ca aniversarea de 5 ani a lui George să fie una memorabilă', a declarat o sursă epntru publicația menționată.

Kate s-a asigurat că la petrece „vor fi o mulțime de mașinuțe, cum ar fi mini-Ferrari, pe care George și prietenii lui să le conducă prin curtea palatului. De asemenea, vor fi și sute de baloane și  o zonă imensă, unde copiii vor putea construi Lego. Kate plănuiește, de asemenea, să facă acolo un parc de distracții, unde să monteze și o casă gonflabilă. „Kate îl va surprinde pe George cu un tort uriaș și colorat, special personalizat pentru această zi', a mai spus sursa.

Citește și: