Motivul este unul cumplit. Se pare că fiul cel mare al reginei Elisabeta a II-a are mari probleme de sănătate, potrivit revistei germane „Neue Post”. Prințul moștenitor, în vârstă de 69 de ani, are mari pierderi de memorie și nu se mai poate orienta în spațiu, iar acesta se pare că ar suferi de o boală gravă care îl face incapabil să-și îndeplinească rolul de rege.

Potrivit publicației nemțești, Charles ar suferi de boala Alzheimer, iar regina este extrem de îngrijorată având în vedere că fiul ei o va urma la tron, potrivit liniei succesorale.  Această afecțiune degenerativă îi va îngreuna viața lui Charles și nu va fi capabil să conducă țara, așa cum se cuvine.

Boala ar fi în fază terminală

Presa germană susține că au intrat în posesia unui raport medical al prințului moștenitor care ar indica problemele de sănătate ale acestuia. Publicația „Nouvelles 24h” susţine, de asemenea,  că „maladia Alzheimer ar fi în fază terminală” şi că prinţul face eforturi supraomeneşti pentru a disimula simptomele atunci când se află în public.  Mai mult, soția prințului de Wales, Camilla Parker-Bowless (71 de ani) deja s-a plâns reginei de pierderile de memorie pe care le are soțul ei. Aceasta a precizat că Charles are probleme și cu orientarea în spațiu și se pierde chiar și în propria lor casă, dar și că are dificultăți de vorbire.

Așadar, starea de sănătate precară a prinţului Charles îl aduce în poziţie de favorit pentru tron pe William şi alimentează teoriile „conspiraţioniste” care afirmau încă de anul trecut că „regina va sări peste o generaţie în linia succesiunii la tron”. Însă, această idee nu îl încântă deloc pe ducele de Cambridge, care spera ca momentul acesta să vină cât mai târziu pentru a se putea bucura cât mai mult de familia lui și pentru ca cei trei copii ai lui să fie expuși cât mai puțin presei, lucru ce nu va mai fi posibil după ce va deveni rege.

 

Citește și: