Boala constă constă în cicatrizarea ţesuturilor pulmonare, urmarea fiind reducerea nivelului de oxigen din sânge. În cele din urmă, plămânii sunt distruși. Printre cauze se poate afla inclusiv un proces autoimun.

Prințesa de 45 de ani, care s-ar afla la primele stadii ale bolii, a fost cea care a făcut anunțul, prin intermediul unui comunicat oficial. A ales să procedeze astfel pentru a explica eventualele sale lipsuri de la vizitele oficiale.

Chiar dacă oficial nu există niciun tratament pentru această boală, medicul prințesei a transmis că vor fi încercate mai multe variante de tratament.

Boala apare de obicei la vârsta a treia

Cazul viitoarei regine a Norvegiei este unul foarte rar, din moment ce fibroza pulmonară apare de obicei la persoanele în vârstă de 70 – 75 de ani.

În ciuda vârstei fragede, prințesa a tot avut probleme de sănătate. La începutul acestui an, ea a dezvăluit că suferă de vertij postural paroxistic benign. E vorba despre o afecţiune a urechii interne, ce se manifestă printr-o falsă senzaţie de rotaţie sau ameţeala a corpului, ce apare la anumite mişcări ale capului.

Prinţesa Mette-Marit, căsătorită cu Haakon, prinţul moştenitor al tronului Norvegiei, e mamă a doi copii rezultați din acest mariaj- prinţesa Ingrid Alexandra, în vârstă de 14 ani, şi prinţul Sverre Magnus, de 13 ani. Prinţesa Mette-Marit mai are un fiu, Marius Borg Holby, născut pe 13 ianuarie 1997, provenind dintr-o relaţie pasageră, anterioară căsătoriei.

Vezi și Anunțul trist făcut de Salma Blair: ”Am un handicap”. Boala cruntă cu care a fost diagnosticată la numai 46 de ani

Citește și: