Prima membră a familiei regale care nu a fost înhumată. A cerut ca nimeni să nu se îmbrace în negru și toți să poarte în piept așa ceva

printesa Christina a fost incinerata

În urmă cu câteva zile, prințesa Christina a Olandei a murit, la vârsta de 72 e ani, în urma unui cancer de oase.

Aceasta a fost condusă pe ultimul drum, dar într-un mod atipic, așa cum și-a dorit. Mereu o femeie optimistă, plină de vitalitate şi cu o atitudine pozitivă în faţa vicisitudinilor vieţii, aceasta, născută cu orbire parţială, a vrut ca la funeraliile ei nimeni să nu se îmbrace în negru.

Mai mult, înainte de a muri, a transmis ca persoanele care ăși iau adio de la ea să poarte o floare la rever. Iar ultimele sale dorinţe au fost respectate.

La funeralii au participat cei trei copii ai săi: Bernardo, Nicolas şi Juliana. Au fost de asemenea prezente surorile sale, fosta regină Beatrix şi prinţesele Irene şi Margarita, precum şi nepoţii săi, regele Willem-Alexander şi regina Maxima.

Prinţesa Christina a devenit astfel prima membră a familiei regale olandeze care nu este înhumată, având în vedere că, potrivit tradiţiei Casei de Orania, membrii familiei trebuie îngropaţi în cripta regală din Nieuwe Kerk (Biserica Nouă) din oraşul Delft.

Pasionată de muzică, cântec şi dans, Christina a fost a patra fiică a reginei Juliana şi a prinţului Bernhard şi sora mai mică a prinţesei Beatrix, regină a Olandei din 1980 până în 2013. Beatrix a abdicat pe 30 aprilie 2013, după 33 de ani de domnie, în beneficiul fiului său cel mare, prinţul Willem-Alexander.

Prinţesa Christina s-a căsătorit în 1975 cu profesorul cubanez aflat în exil Jorge Guillermo.

Citește și: