Alegerea șamponului și balsamului de păr ține mai degrabă de preferințele fiecăreia dintre noi, însă puține pot spune că au găsit produsele ideale, de care sunt pe deplin mulțumite.

„Șampoanele au apărut în anii ’30. Înainte, oamenii se spălau pe cap cu săpun. Șamponul este conceput special pentru a îndepărta sebumul de pe firul de păr și de pe scalp. Problemele apar atunci când șamponul îndepărtează tot sebumul și îți lasă părul uscat și electrizat. Balsamul de păr rezolvă o parte din problemă, dar nu pe deplin”, spune Rod Sinclair, profesor de medicină la Universitatea din Melbourne și director al unei companii de dermatologie.

În principiu, există două tipuri de produse de îngrijire a părului: cele obișnuite, pe care le găsești în supermarket, și cele profesionale, folosite în saloanele de înfrumusețare. Până de curând, cele din urmă nu erau disponibile oricui. Însă acum astfel de produse profesionale pentru păr se găsesc la prețuri tot mai accesibile, în recipiente mari, și pot fi comandate foarte ușor de oricine.

„Marea provocare pentru comercianți este ca șampoanele pe care ei le produc să îndepărteze cantitatea corectă de sebum, să lase părul curat, dar moale și să îngrjiească firul de păr”, spune Sinclair. El atrage atenția că principala diferență între produsele obișnuite și cele profesionale stă în ingredientele pe care acestea le conțin.

De exemplu, produsele profesionale conțin mai puține ingrediente, nu conțin sulfați, iar multe ingrediente sunt naturale sau organice, ceea ce le face mult mai sănătoase pentru îngrijirea părului.

De aceea șuvițele arată mult mai bine atunci când folosești produse profesionale, iar femeile care le utilizează o dată, rar se mai întorc la produsele obișnuite.

Multe companii au două game diferite de produse: cele de larg consum, pe care le găsim în orice magazin, și cele profesionale. Diferențele sunt uriașe chiar și între liniile de produse ale aceleiași companii.

„În mod ideal, un șampon trebuie să se simtă plăcut și la atingere, să facă spumă și să se clătească rapid. Un șampon bun trebuie să conțină suficienți agenți de îngrijire încât să îți descurce părul, să îl lase strălucitor și cu un miros plăcut”, adaugă Sinclair.

Medicul recomandă să folosim, pe cât posibil, produsele profesionale de îngrijire a părului, în special dacă avem un fir de păr care necesită o atenție specială. De exemplu, femeile cu părul foarte fin, creț sau uscat vor observa cele mai mari diferențe atunci când trec de la produsele obișnuite la cele de salon, iar părul lor va căpăta un cu totul alt aspect, fiind și mult mai ușor de aranjat.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:Diana Indiana

(P) Material realizat împreună cu Elefant