Primul meniu de Crăciun publicat la 1660, inspirație pentru mesele de astăzi

Primul meniu de Crăciun publicat la 1660, inspirație pentru mesele de astăzi

Primul meniu de Crăciun a fost publicat la 1660 și poate fi o sursă bună de inspirație pentru toate gospodinele. Nu lipsesc preparatele din porc, vită, pește, dar nici deserturile.

Pregătirea unui meniu de Crăciun nu este o sarcină simplă pentru niciun gospodar/bucătar. Trebuie să satisfaci toate poftele mesenilor.

Munca depusă este mare, dar plăcută atunci când cei care degustă mâncarea sunt impresionați.

Acest obicei este practicat de multă vreme, iar de-a rândul anilor bucătarii s-au întrecut în mâncăruri alese și rafinate.

Sărbătorile nu îngrașă! Te învățăm noi ce să faci

Primul meniu de Crăciun publicat la 1660, inspirație pentru mesele de astăzi

Primul meniu de Crăciun a fost publicat la 1660 și, astfel, s-au aflat și care au fost felurile de mâncare servite în acele vremuri.

Ca și în zilele noastre, din el nu lipsa carnea de porc, peștele, dar nici deserturile delicioase.

Cel mai vechi meniu publicat de Crăciun a inclus porc, carne de vită, gâscă, fazan, vânat, stridii, lebădă, păstrăv, pentru a numi doar câteva feluri de mâncare.

Acest lucru este în conformitate cu The Accomplisht Cook, scris de Robert May în 1660.

May a fost un bucătar englez care s-a antrenat în Franța și a gătit pentru nobilime pe tot parcursul vieții sale.

Acesta a sugerat 38 feluri de mâncare împărțite pe două categorii, plus stridii, portocale, lămâi și jeleuri pentru desert.

Meniul este surprinzător nu numai datorită dimensiunilor sale, ci pentru că conține atât de multe proteine – există doar 11 tipuri diferite de păsări.

Există și o mulțime de produse de patiserie.

Alimentație anti-frig! Ce trebuie să mănânci și să bei iarna

Primul meniu de Crăciun publicat la 1660 – ce poți găti

1. Un guler de brânză (carne de porc care este rulat, legat și fiert în vin și condimente).
2. Stufată din măduvă de oase.
3. O salată mare.
4. O prăjitură (tocană groasă) de caponete (roșii tinere)
5. Vițel umplut
6. Purceluș de lapte
7. Friptură din carne de vită sau friptură cu lămâie
8. Platou aperitiv
9. Cârnați din carne de oaie cu sos de hamsie.
10. Pâine dulce
11. O friptură de lebădă
12. O pastă de vinete
13. Curcan condimentat cu cuișoare
14. O bucată de friptură

10 sfaturi pentru a alege carnea de porc de cea mai bună calitate

Cine nu se sătura mai putea gusta și din

1. Carne de miel
2. carne iepure
3. Șorici cu limbă de porc
4. Trei rațe
5. Trei fazani
6. Plăcintă de lebădă (piesa de spectacol: o plăcintă cu capul, gâtul și aripile lebedei moarte, care se lipesc de ea)
7. Găscă sărată
8. Pește sturion
9. Cârnații Bolonia, ciuperci, stridiile murate într-un vas.
10. Limbă de vițel
11. Bacon de la Westphalia
12. Plăcintă cu gutui și sirop
13. Un tort cu fructe conservate
14. Jeleuri

Sosurile pentru carne conțineau portocale, lămâie, oțet, piper, sare, rozmarin, salvie, unt. De la masa tradițională nu putea lipsi vinul, desigur.

Sursa foto

Loading...