Cum să prelungești luna de miere… toată viața. Sfaturi de la psiholog

Cum să prelungești luna de miere - cuplu în vârstă simpatic pe o bancă în parc

A dispărut acea dorință de a fi împreună tot timpul? Plictiseala se insinuează și ai vrea să revină acele sentimente din luna de miere. Există anumite cupluri care rămân îndrăgostite toată viața. Află cum să prelungești luna de miere… pe viața !

Familiaritatea și prietenia clădesc relația, dar ce e prea mult strică. Dacă știți totul unul despre celălalt și nu mai există nicio urmă de mister, normal că monotonia devine a doua voastră natură. Pentru a exista atracție, ar trebui să ai ce descoperi la partenerul tău. Ar fi bine să aveți fiecare și hobby-urile lui sau să faceți alte lucruri separat, despre care ai putea povesti seara. În plus, descoperiți împreună locuri noi. Astfel, vei reuși să prelugești luna de miere toată viața.

Test: Află dacă mariajul tău va dura în timp

Nu ar trebui să lipsească… întâlnirile

Avea un sens să vă dați întâlnire în oraș, atunci când nu stăteați împreună. Acum, nu pare să aibă sens să mai ieșiți. Dar asta nu face decât să vă îndepărteze unul de celălalt. În faza de îndrăgostire, există în corp neurotransmițători care vă dau acea stare de fericire și de atracție: dopamină și noradrenalină. Din fericire, poți beneficia de aceste substanțe și în prezent. Trebuie doar să faceți lucruri noi împreună, spun cercetătorii. Atunci când corpul este în alertă și există un sentiment plăcut, asociezi senzația cu orice mai există în preajma ta. Și dacă soțul tău e lângă tine, vei simți acest lucru pentru el și el pentru tine.

Ca să prelungești luna de miere tratează neînțelegerile cu umor

Data viitoare când vă mai certați, încearcă să vezi lucrurile dintr-o perspectivă neutră. După mai mult exercițiu, vei reuși să privești divergențele cu calm și poate chiar cu umor. Astfel, vei reuși să aduci mai mult din acea atmosferă de 'lună de miere' în care toate erau bune și frumoase. Într-o universitate americană, cercetătorii au rugat cuplurile care aveau o relație în declin să scrie despre neînțelegerile pe care le au dintr-un punct de vedere neutru, doar de trei ori pe an, timp de șapte minute. Totuși, chiar dacă efortul pare mic, impactul a fost mare. Cei care au făcut asta au observat că nemulțumirile în ce privește satisfacția în relație, pasiunea și dorința sexuală au dispărut. Ia și tu acest exeplu și poate vei reuși să prelugești luna de miere toată viața.

Citește și: Cum să nu ajungi de la miere la fiere

Sursa foto: 123rf.com