Praline de ciocolată cu krantz

Praline de ciocolată cu krantz

Nu știu cum sunteți voi dar eu când dau de praline…nu mă mai opresc. Sunt sigură că îngrașă dar sunt demențiale la gust!

Ingrediente:

Pentru krantz:

  • 200 g alune
  • 200 g zahăr
  • 2 lingurițe oțet
  • 2 linguri apă
  • Pentru bomboane:

  • 100 ml frișcă lichidă
  • 300 g ciocolată cu lapte
  • 100 g ciocolată amăruie
  • Pentru servit:

  • cacao, nucă de cocos, nuci, după gust
  • 1. Se pregătește întâi krantzul. Alunele se pun la prăjit într-o tigaie, fără a le arde, căci devin amare.
    2. Se pregătește un caramel din zahăr, oțet și apă și, când ajunge la o frumoasă culoare arămie, se adaugă alunele mărunțite. Se trage de pe foc, se amestecă și se toarnă pe o foaie de hârtie de copt. Se întinde cu lingura, se lasă la răcit și apoi se mărunțește la robot.
    3. Pentru bomboane, se mărunțesc cele două tipuri de ciocolată și se toarnă apoi peste ele frișca clocotită. Se amestecă bine, se pune apoi krantzul , se amestecă și se lasă la frigider pentru 4 ore.
    4. Se formează bomboanele care se trec prin nuca de cocos, cacao sau nuci măcinate.

    Sursa foto:Shutterstock