Prăjituri pufoase cu fistic

prăjituri pufoase cu fistic

După atâta frig, organismul ne cere dulce! Haideți să vă prezint eu niște super-prăjituri pufoase cu fistic! Faceți un platou mai mare…va fi bătaie pe ele! 

Ingrediente pentru prăjituri pufoase cu fistic:

5 albușuri
280 g zahăr
200 g fistic
300 ml frișcă lichidă

Pentru servit:

zahăr pudră
alune sau nuci măcinate

1. Într-un vas se mixează albușurile și, când s-a format spuma, se adaugă zahărul. Se amestecă la viteză medie, iar zahărul se pune puțin câte puțin. Când spuma a devenit lucioasă se adaugă fisticul mărunțit și frișca bine bătută.
2. Cu un poș se eliberează mici cantități în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coc 20 de minute.
3. Se lasă să se răcească 3-4 minute și apoi se desprinde fiecare prăjitură și se trece prin amestec de zahăr pudră și nuci sau alune măcinate.

Dacă mai vrei să încerci și alte deserturi pe bază de fisitic îți sugerez aceste bomboane de fistic fără coacere!