Prăjiturele cu cremă de brânză și ciocolată albă

Prăjiturele cu cremă de brânză și ciocolată albă

Aceasta este singura prăjitură care se coace în doar 3 minute! De aceea o prefer..pe langa timpul scurt in care se face, arata si delicios, iar gustul este desavarsit. 

Ingrediente:

Pentru blat: ● 3 ouă ● 5 albușuri ● 50 g făină ● 170 g făină de migdale ● 170 g zahăr ● 40 g unt

Pentru tavă: ● o lingură făină ● 30 g unt Pentru umplutură: ● 250 g cremă de brânză ● 100 g ciocolată amăruie

Pentru servit: ● 100 g ciocolată albă ● 100 ml frișcă lichidă

1. Pentru blat, se mixează ouăle circa 10 minute. Se lasă deoparte.

2. Se mixează albușurile și, când începe să se formeze spuma, se adaugă 25 g zahăr.

3. Peste amestecul de ouă se pun untul topit și făina, apoi făina de migdale și restul de zahăr. Se adaugă spuma de albușuri în mai multe reprize, se toarnă în tava de copt unsă cu unt și tapetată cu hârtie și se coace 2-3 minute.

4. Se decupează cu forme mici imediat ce este blatul copt și se lasă la răcit.

5. Se fierbe frișca și se toarnă peste ciocolata albă ruptă bucăți, după care se amestecă. Se repartizează crema de brânză, cu câte o pătrățică de ciocolată neagră la mijloc. Peste prăjiturelele așezate pe un grătar se toarnă glazura de ciocolată albă. Se lasă o oră la rece și se decorează, după imaginație.

Loading...