● 125 ml lapte integral
● 60 ml ulei

● 1/2 pliculețe praf de copt

● 100 g zahăr pudră
● un plic zahăr vanilat
● 80 g făină

● 20 g amidon
● 1/2 linguriță sare fină
● unt pentru tavă
Pentru servit:
● 100 ml frișcă

● ciocolată rasă

1. Se bat albușurile spumă cu 50 g zahăr pudră. Gălbenușurile se bat cu restul de 50 g zahăr pudră și zahărul vanilat. Apoi, peste crema de
gălbenușuri se toarnă laptele și uleiul. Se amestecă și se adaugă făina, amidonul, praful de copt, sarea. Se amestecă și se încorporează în spuma de albușuri, în mai multe reprize.
2. Se toarnă aluatul într-o formă de copt unsă cu unt și se coace 20 de minute. Se scoate și se lasă la răcit. Se ornează cu frișcă și ciocolată rasă.

 

Sursa foto:Shutterstock