Prăjitură în straturi

Prăjitură în straturi

Vă plac prăjiturile cu migdale? Dacă da, astăzi v-am nimerit la fix pentru că avem o delicioasă prăjitură în straturi, cu migdale!

Ingrediente:

Pentru primul blat:

  • 300 g făină
  • 200 g unt
  • 250 g zahăr
  • un plic zahăr vanilinat
  • Pentru blatul doi:

  • 4 ouă
  • 450 g zahăr
  • 150 g făină
  • 100 g făină de migdale
  • 450 g unt
  • 1/4 linguriță sare
  • esență de migdale
  • 100 g fulgi de migdale
  • 1. Toate ingredientele pentru primul blat se amestecă pentru a obține un aluat care se învelește în folie alimentară și se lasă la rece până se pregătește blatul următor.
    2. Pentru blatul doi, se bat ouăle până ce devin de culoare galben pai și se adaugă treptat 400 g zahăr. După ce se obține o cremă spumoasă, se adaugă cele două tipuri de făină, untul, sarea și esența de migdale.
    3. Aluatul de la rece se întinde si se transferă în tava de copt unsă ușor, se pune al doilea blat, se nivelează și se presară restul de zahăr și apoi fulgii de migdale.
    4. Se lasă 30 de minute la cuptor și se taie după ce s-a răcit.

    Sursa foto: Shutterstock