Prăjitură răzuită

Ingrediente:
►250 g margarină
►o cană zahăr
►5 gălbenuşuri
►un plic praf de copt
►700 g făină
►350 g brânză de vaci
►100 g smântână
►un plic zahăr vanilat
►un borcan dulceaţă fructe de pădure
►100 g nuci măcinate
►o fiolă esenţă rom

1. Se omogenizează margarina cu zahărul,
cu gălbenuşurile şi cu făina amestecată cu praful de copt şi se frământă bine.
2. Se tapetează o tavă cu ulei şi cu făină şi se întinde în ea aluatul, după ce se opreşte un sfert din cantitate. Peste aluat se pune brânza amestecată cu smântâna, zahărul vanilat şi esenţa de rom, iar peste ea se adaugă dulceaţa şi nuca măcinată.
3. Se mai amestecă aluatul rămas cu două linguri de făină, după care se dă pe răzătoare şi se pune deasupra.
4. Se dă la cuptor pentru 45 de minute.
5. Se serveşte rece.

Loading...