Ingrediente:

  • 2-3 mere golden
  • 100 g miez de nucă
  • 100 g zahăr pudră
  • scorțișoară
  • Pentru aluat:

  • 150 g făină
  • 150 g zahăr
  • 150 g unt
  • 3 ouă
  • un plic zahăr vanilinat
  • un plic praf de copt
  • 1. Zahărul se pune într-o tigaie să se topească.
    2. Merele se curăță, se taie rondele și se pun într-o formă ușor unsă. Se presară cu scorțișoară. Când zahărul a devenit roșcat, se pun nucile și apoi imediat se toarnă peste mere.
    3. Pentru aluat, se amestecă ouăle cu zahărul până ce se obține o cremă albicioasă, se adaugă făina, se amestecă și se adaugă untul topit. La final, se adaugă zahărul vanilinat și praful de copt.
    4. Se toarnă aluatul peste mere și se lasă la cuptor pentru 40 de minute. Se scoate din tavă prin
    răsturnare.

    Sursa foto:Shutterstock