Cea mai simplă rețetă pentru prăjitură rapidă la cană presupune să folosești câteva ingrediente ieftine, pe care le ai deja în bucătărie. Iată ce îți trebuie:

  • Un ou
  • 1 și ½ linguri de zahăr
  • 2 linguri de lapte
  • 2 linguri de ulei
  • 3 linguri mari de făină pentru cozonaci
  • Un vârf de cuțit de praf de copt
  • O linguriță de cacao opțional
  • Esență de vanilie

Ordinea ingredintelor pentru o prăjitură rapidă la cană

Este foarte important să amesteci întâi oul cu zahărul folosind un tel de mici dimensiuni sau o furculiță. O bună parte din zahăr trebuie să se topească înainte de a adăuga uleiul.

Apoi se adaugă ingredientele lichide toate odată, inclusiv esența de vanilie. Apoi se încorporează făina și praful de copt.

Aluatul trebuie să fie consistent ca un iaurt de tip grecesc.

Ingredientul meu preferat

Poți amesteca o linguriță de cacao, dacă îți plac prăjiturile cu blat de cacao. Dar eu prefer să pun în această prăjitură câteva trufe de ciocolată care se topesc în aluat și îi dau un parfum aparte.

Cana cu aluatul de prăjitură de pune în cuptorul cu microunde timp de cel puțin 1 minut, cel mult 1 minut și 30 de secunde.

Se coace imediat! La final, poate fi decorată cu frișcă, cacao, ciocolată lichidă, fructe de pădure sau înghețată.

imagine: Libertatea pentru femei