Ingrediente:

Pentru blat:

  • 100 g zahăr
  • 4 ouă
  • 140 g făină
  • 40 g unt topit
  • Pentru crema de fistic:

  • 180 ml frișcă lichidă
  • 80 g ciocolată albă
  • 12 g pastă de fistic
  • Pentru pasta de fistic:

  • 80 g fistic neprăjit și nesărat
  • 20 g zahăr pudră
  • 3 picături esență de migdale
  • 3 lingurițe ulei
  • Pentru crema de migdale:

  • un ou
  • 50 g zahăr
  • 50 g făină
  • de migdale

  • 25 ml frișcă lichidă
  • 50 g unt
  • Pentru glazură:

  • un albuș
  • 150 g zahăr pudră
  • o linguriță pastă de fistic
  • 1. Pentru pasta de fistic, se mixează
    toate ingredientele până
    ce se obține o cremă omogenă,
    care se dă la rece.
    2. Pentru blat, se bat ouăle cu
    zahărul până ce își triplează volumul
    și se adaugă făina în mai
    multe reprize. Se toarnă aluatul
    într-o tavă dreptunghiulară unsă
    cu unt, se nivelează și se lasă la
    rece pentru 20 de minute. Se
    scoate din tavă imediat după
    coacere.
    3. Pentru crema de migdale, se
    amestecă cu telul oul cu zahărul
    și untul topit, se adaugă făina
    de migdale și frișca. Se dă la
    rece. Pentru crema de fistic, se
    amestecă ciocolata cu pasta de
    fistic, se fierbe frișca și se toarnă
    peste amestecul de ciocolată.
    Se amestecă cu telul și apoi se
    mixează. Se dă la rece pentru cel
    puțin 4 ore.
    4. Se taie blatul în două și se
    reașază pe platoul de servit astfel:
    o foaie, crema de fistic, altă
    foaie, crema de migdale. Se face
    glazura din albușul bătut spumă
    și frecat cu zahărul, în care se
    adaugă apoi pasta de fistic. Se
    pune deasupra. Se dă la rece.

    Sursa foto: Shutterstock