Prăjitură Pădurea Neagră

cum salvezi crema de prăjituri prea moale

Ați auzit de minunea numită prăjitură Pădurea Neagră? Trebuie să o faceți? O să aveți senzația că mâncați o prăjitură dintr-o cofetărie de 5 stele! 

Ingrediente pentru Prăjitură Pădurea Neagră:

Pentru aluat:

● 6 ouă

● 200 g zahăr pudră
● 100 g unt topit

● 75 g pudră de migdale
● 50 g făină

● un plic praf de copt
● 100 g cacao

● 2 plicuri zahăr vanilat
● un praf sare

Pentru umplutură:

● 100 g ciocolată neagră
● 500 g cireșe decongelate

● 100 ml lichior de cireșe

● 400 ml frișcă lichidă

1. Cireșele decongelate se pun într-un vas, se toarnă lichiorul și se lasă la macerat. Frișca se pune la frigider.
2. Ouăle ținute la temperatura camerei se separă. Gălbenușurile se freacă cu 50 g zahăr până se topește zahărul. Se adaugă untul topit și răcorit, pudra de migdale, cacaua. Se încorporează apoi făina (amestecată în prealabil cu praful de copt și cernută) și un plic de zahăr vanilinat. Se bat albușurile spumă cu un praf de sare și se adaugă și ele peste
gălbenușuri, amestecând cu delicatețe.
3. Se toarnă aluatul într-o tavă pătrată sau dreptunghiulară, unsă și tapetată cu făină.
Se coace 20 de minute.
4. Între timp, din restul de zahar, un plic zahăr vanilinat și 250 ml apă se fierbe un sirop. Se ia de pe foc și se pun cireșele.
5. Blatul se taie în două și se stropește cu sirop partea de jos. Se bate frișca și se repartizează uniform peste primul blat. Se acoperă cu a doua parte și se taie în pătrate. Se toarnă ciocolată neagră topită, după care se așază cireșele.

 

Sursa foto: Shutterstock