Chec zebră

Chec zebră

Eu vă servesc cu o felie de chec zebră dar vă spun de pe acuma că veți vrea și a doua felie. Cel mai bine vă dau rețeta, nu-i așa?

Ingrediente

  • 200 g zahăr
  • 4 ouă
  • 300 g făină
  • 240 ml lapte la temperatura camerei
  • 150 ml ulei
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • o linguriță praf de copt
  • 2 lingurițe cacao

1. Se bat ouăle la mixer, se adaugă zahărul și se mixează pentru a obține o cremă.
2. Se adaugă laptele și uleiul, vanilia și se amestecă bine.
3. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt, se amestecă și se împarte aluatul în două. Într-una din părți se mixează bine cacaua.
4. În tava de copt rotundă, unsă cu puțin ulei se pun mici cantități de aluat, alternativ, cu un polonic. Nu se amestecă căci se vor combina singure. Se da la cuptor pentru 40 de minute și, după răcire, veți mânca cea mai bună prăjitură marmorată.

Sursa foto: Shutterstock