Ingrediente:

  • o lămâie
  • 50 g fistic nesărat
  • 150 g făină de migdale
  • 100 g făină
  • 200 g zahăr pudră
  • 2 linguri stafide aurii
  • 1/2 plic praf de copt
  • 6 ouă
  • 60 ml ulei
  • un praf sare
  • zahăr pudră pentru servit
  • 1. Lămâia se stoarce iar sucul obținut se strecoară.
    2. Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul, se amestecă apoi cu făina de migdale, făina, praful de copt, sucul de lămâie și uleiul. Albușurile bătute spumă cu praful de sare se încorporează în crema de gălbenușuri, apoi se adaugă stafidele și fisticul nemăcinat.
    4. Se pune amestecul într-o formă, la copt, 45 de minute. Se lasă să se răcească în formă și apoi se servește presărată cu zahăr pudră.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise