Ingrediente:

  • 160 g griș
  • 60 g făină
  • 100 g nucă de cocos
  • 300 g zahăr
  • 125 g unt
  • 4 ouă
  • o linguriță praf de copt
  • 1. Untul cu zahărul se freacă bine până se
    obține o cremă în care se adaugă ouăle,
    chiar dacă zahărul nu s-a topit încă.
    2. Se mixează bine pentru a ajuta la topirea
    zahărului, se adaugă grișul, făina amestecată
    în prealabil cu praful de copt și nuca
    de cocos, se amestecă și apoi se lasă compoziția
    timp de 3 ore să se umfle grișul.
    3. Se unge cu puțin unt forma de copt, se
    pune aluatul și se dă la cuptor 20-30 de
    minute, până ce trece testul cu scobitoarea.
    4. Se lasă să se răcească în tavă și apoi
    se taie.

    Sursa foto:Shutterstock